Vücudunuzdaki Morlukları Nasıl Gizleyebilirsiniz?

Güzellik, hiç kuşkusuz ki günümüz koşullarında, özellikle çalışan kadınların zamanlarının büyük bir kısmını harcadıkları bir konu. Güzelleşmek uğruna belki de saatlerinizi ayna karşısında geçiriyorsunuz. Eğer pürüzsüz, pırıl pırıl bir cildiniz varsa bu zaman dakikalara inebilir. Peki ya vücudunuzun çeşitli yerlerinde oluşan morluklar varsa? O zaman morlukları nasıl gizleyebileceğinize dair bilgilerin, ipuçlarının yer aldığı bu yazı sizler için faydalı olabilir. 


Vücudumuzdaki bu morluklara, genelde gözaltlarımızda, boynumuzda, kollarımızda veya bacaklarımızda rastlamak mümkün. Bu morlukların bazıları birkaç gün içerisinde geçebilecek türde olabileceği gibi kimi zaman haftalarca geçmeyerek sinirlerimizi bozacak inatçı morluklar olabilir. Güzelliğinizi tehdit eden bu morluklardan kurtulmak için yapabilecekleriniz ise oldukça basit. 


Vücudumuzun her yerinde uygulayacağınız yöntemler birbirinden farklı olabilir. Mesela bacağınızdaki morlukları nasıl gizleyerek güzelliğinizden taviz vermeyeceğinize şöyle bir bakalım. Aklınıza gelen ilk yöntem moraran bölgeye buz uygulamak olacaktır. Bir beze sararak uyguladığınız buz renkleri dengelemenize yardımcı olacaktır. Ancak unutmayın bu yöntem morluğun oluştuğu ilk 1-2 günde etki olacaktır. Akla gelen ikinci önemli yöntem ise tabi ki fondöten. Yapmanız gereken ten renginize uygun olan sıvı fondöteni seçtikten sonra morlukların üzerine ve çevresine sürmek kaydıyla iyice bacağınıza yedirmektir. Dilerseniz üzerinden hafifçe pudrayla da geçebilirsiniz. Gelelim bir diğer yönteme. Özel bir makyaj uygulama tekniği olan kamuflaj yöntemini de tercih etmeniz mümkün. Yapmanız gereken tek şey ürünü mor olan bölgeye sürmek ve vücudun emmesi için bir süre beklemek. Daha sonra tüm bölgeyi pudralayarak ürünü vücudunuza sabitleyin, hepsi bu. Kamuflaj yöntemini kullanırken içiniz rahat olsun, kremsi ya da hafif hamur yapısında olan bu kapatıcılar, terleme, sürtünme veya suya dayanıklı olmalarının yanı sıra, hafiflikleri ile vücudunuzda fazlalık hissi uyandırmayacaktır. Peki ya çorap giymeye ne dersiniz? Bu sıcakta mı? Demeyin. Çünkü artık çoğu firma bu gibi durumlarla mücadele etmek adına siz kadınlar için hava geçiren çorap üretiyorlar. 


Gelelim çoğu kadının kabusu olan göz altı morluklarına. Yoğun iş temposu, ev işi, çocuklar, uykusuzluk kadınlara gözaltı morluğu olarak geri dönmekte. Ancak merak etmeyin, bu konuda da sizlerle paylaşacağımız bilgilerimiz var. Tabi ki kapatıcıları kullanacağız. Peki, uygulamamız nasıl olacak? İlk işimiz her zamanki gibi doğru renk bir kapatıcı seçmek olacak. Buna dikkat etmekte fayda var, çünkü seçtiğimiz rengin ten rengimizden açık veya koyu olması halinde gizlemek istediğimiz morlukları gün yüzüne çıkarabiliriz.


Kapatıcıyı uygularken çok kalın bir tabaka halinde sürmemeye de özen göstermeliyiz. Peeling tedavisi veya mezoterapi hali hazırda çok sık kullanılan yöntemler olmamakla birlikte, günümüz kadınlarınca tercih edilen bir başka yöntem. Bu yöntem her cilt tipine ve rengine uygulanabilmekte. Tahmin edeceğiniz gibi cildinize göre uygulama süresi değişebilmekte. En az 4 ile 6 seans olmak üzere 15-20 günlük aralıklarla uygulanan bu yöntem gözaltı morluklarını gizlemekte etkili bir yöntem gibi görünüyor. Tüm bu saydıklarımızın yanı sıra gözaltı morluklarından kurtulmanın en etkili yönteminden bahsetmeyi unuttuk. Ne mi? Tabi ki iyi ve sağlıklı bir beslenme planı ile birlikte düzenli uyku.
Vücudumuzda çeşitli sebeplerle oluşan morlukları ve onlardan kurtulamasak bile en azından gizleyebilmenin yollarını paylaştık. Artık güzelliğinizi gölgeleyen morluklara elveda. 






Yorum Gönder