Temel Bilimler Alanını Seçene Çok Büyük Burs!

Tübitak destekli bir çalışma olan temel bilimler alanı, üretim ve geliştirme konusunda oldukça önemli gelişmeleri de bünyesinde barındırıyor. Buna ilişkin, ön plana çıkarılan pek çok çalışma var ve yeni çalışmaların arasında, bu alanı seçip, LYS sınavında belirli bir sıralamayı geçene, ciddi burslar ödenecek.


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, AA muhabirine, LYS sonrası, üniversite tercihi yapacak öğrencilere yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmesi ve bilimsel gelişmelere liderlik etmesinin yolunun, araştırmacı insan gücünün nitelik ve niceliğinin artırılmasından geçtiğine işaret eden Ergin, bu kapsamda temel bilimleri tercih eden öğrencilere "maaş" gibi burs verdiklerini söyledi.

TÜBİTAK Bilim Kurulu'nda aldıkları kararla temel bilimleri tercih edecek öğrencilere verilecek bursun kapsamını genişlettiklerini bildiren Ergin, "Temel bilimlere teşvikin artırılması amacıyla LYS'de ilk 25 bine giren öğrencilerimizi, ayda 2 bin liraya kadar destekliyoruz. Öğrencilerimize tercih döneminde bu durumu göz önünde bulundurmalarını öneriyorum." diye konuştu.


Yorum Gönder